Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat unanim ziua de 2 aprilie ca Zi internaţională de conştientizare a autismului ("World Autism Awareness Day") pentru a evidenţia necesitatea de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism, astfel încât acestea să poată duce o viaţă împlinită, ca parte integrantă a societăţii, potrivit site-ului www.un.org. Rata autismului în toate regiunile lumii este ridicată, iar lipsa înţelegerii are un impact enorm asupra persoanelor cu autism, a familiilor lor şi a comunităţilor.
Autism Voice, unul dintre cele mai mari ONG-uri din România, care susţine cauza copiilor cu autism, a lansat, începând din 18 martie 2020, un program de utilitate publică pentru familiile cu copii cu autism din ţară - Autism Voice Line, după cum informa un comunicat de presă din 19 martie 2020. Prin acest program desfăşurat on-line, prin Skype, părinţii care au copii cu tulburări din spectrul autist sau comportamentale pot beneficia de consiliere psihologică în această perioadă de izolare impusă de pandemia COVID-19, menţiona comunicatul.
Asociaţia Help Autism a lansat, la începutul anului 2021, programul pilot "Help Home" - primul program personalizat din România dedicat exclusiv adolescenţilor cu autism, după cum anunţa un comunicat de presă din 24 februarie 2021 al acestei asociaţii. Potrivit aceluiaşi comunicat, 1 din 54 de copii este afectat de autism. În România, se estimează că trăiesc peste 30.000 de persoane cu tulburare de spectru autist (TSA), deşi doar o jumătate se află în evidenţa statului, dintre care 13.905 sunt copii, autismul fiind considerată cea mai răspândită tulburare a copilăriei, precizează aceeaşi sursă.Pentru a marca Ziua internaţională de conştientizare a autismului, Asociaţia CONIL organizează, în perioada 2-4 aprilie 2021, crosul "CONIL - Zâmbet pentru autism", un eveniment virtual. "Permanenta luptă pentru integrare şi acceptare a copiilor cu autism precum şi greutăţile întâmpinate de părinţi în asigurarea programelor de recuperare şi intervenţie a copiilor şi tinerilor cu autism trebuie să fie cunoscute!", afirmă Adela Hanafi, preşedintele Asociaţiei CONIL, organizator al evenimentului, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei CONIL din 22 martie 2021.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.
Error: No articles to display