Efectele pe termen lung ale infectiei COVID-19 Recomandat

Majoritatea persoanelor infectate cu noul coronavirus tinde să aibă forme ale bolii ușoare și moderate și se vindecă în câteva săptămâni. În schimb, persoanele care supraviețuiesc infecției COVID-19, după ce au avut nevoie de intubare și o spitalizare mai lungă, pot rămâne cu o serie de efecte adverse pe termen lung.

Infecția COVID-19 se dovedește a fi mult mai mult decat o boală respiratorie. Poate afecta mult mai multe organe, nu numai plămânii - de la piele și mușchi până la ochi, inimă și rinichi - creând probleme de sănătate pe termen lung. Printre acestea se numără oboseala, vedere încețoșată, dificultăți de respirație, dureri musculare, confuzie, dureri de cap și chiar halucinații.

Deși încă mai sunt multe de învățat de la persoanele care s-au vindecat din COVID-19, există o serie de efecte pe termen lung pe care medicii le-au observat până în prezent:

Probleme cardiace - S-a constatat că o majoritate considerabilă a pacienților care au participat la studii au avut inflamații la nivelul inimii și mucoasei musculare. Acest lucru poate fi tulburător, deoarece inflamațiile inimii pot duce la o boală cardiacă de lungă durată.

Probleme pulmonare - Unele persoane care se recuperează de COVID-19 pot experimenta o tuse uscată sau durere atunci când respiră, iar pacienții care au avut nevoie de ventilație mecanică pot avea simptome mai severe.

Probleme neurologice - Unii oameni care s-au vindecat au raportat simptome precum dureri de cap, amețeli, probleme de concentrare sau memorie și chiar halucinații. Cercetătorii susțin că aceste simptome sunt mai frecvente la pacienții care au avut forme severe de boală.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.