COVID-19: 12 localități gălățene se află în scenariul roșu Recomandat

Cu 4,24 de cazuri la mia de locuitori, incidență la noile infectări înregistrate, Municipiul Galați nu are încă șanse să se apropie de pragul în care se vor ridica restricțiile speciale în cazul intrării în codul galben.

În acest moment, potrivit datelor publicate azi de Prefectura Galați, nu mai puțin de 12 localități sunt sub cod roșu, doar municipiul de reședință aflându-se printre acestea. Comunele Foltești și Cerțești par să se apropie vertiginos de pragul dintre scenariul galben și cel roșu cu 2,85 și, respectiv, 2,63 incidență, cazuri de infectare la mia de locuitori.

Autoritățile susțin că numărul vaccinărilor este în grafic dar, neoficial, este confuzie încă în programul de vaccinare, mulți dintre gălățeni sunt pe listele de așteptare.

Numărul total de doze de vaccin împotriva Covid-19 administrate (începând cu data de 4 ianuarie 2021) la nivel judeţean este de 53.957. Numărul total al persoanelor din judeţul Galaţi care au primit şi a doua doză, până în prezent, este de 17.478. Alte 19.001 de persoane au primit doar prima doză de vaccin anti SARS-CoV-2”se mai precizează într-un comunicat al Instituției Prefect.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.