”We the People”, o expoziție fotografică itinerantă care marchează aniversarea unui sfert de secol de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România Recomandat

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați  este partenera Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București în organizarea expoziției fotografice itinerante ”We the People”, care marchează aniversarea unui sfert de secol de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România. 

„Noi, Poporul” / ”We the People” este un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român și cel american. Această colecție de interacțiuni între națiunile noastre ilustrează faptul că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite și România este accesibil tuturor. Este o expoziție care surprinde pe larg interacțiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului Strategic în 1997.

Expoziția se axează pe tema "We the People", care este faimosul preambul al Constituției Statelor Unite și întruchiparea legăturilor umane care formează punți de înțelegere și cooperare între noi toți.

Diplomația și prietenia bilaterală de succes se bazează pe aceste legături și pe valorile comune pe care le înglobează. Cunoscutul jurnalist, corespondent și ulterior diplomat american Edward R. Murrow spunea, despre rolul esențial al legăturilor dintre oameni: „Elementul cu adevărat esențial în schimburile internaționale îl reprezintă această ultimă distanță de un metru, rămasă între interlocutori, care poate fi depășită prin contact personal, atunci când o persoană îi vorbește celeilalte”.

Până în prezent, pe parcursul celor doi ani de la lansare, această expoziție a fost vernisată și expusă timp de câte aproximativ o lună de zile în orașele Craiova, Timișoara, București, Sibiu, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Oradea, Suceava și Brașov.

Pentru Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, ca partener al organizării acestui eveniment, este o bucurie faptul că expoziția va fi disponibilă și locuitorilor județului Galați, fiind un prilej deosebit de a răspândi mesajul relațiilor pozitive și înfloritoare dintre Statele Unite ale Americii și România.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.