Elevii cu cerințe educaționale speciale dintr-un liceu gălățean vor efectua stagii de practică în străinătate Recomandat

Cu ajutorul banilor europeni, printr-un proiect dezvoltat pe programul Erasmus, mai mulți elevi cu cerințe educaționale speciale din cadrul Liceului Tehnologic ”Simion Mehedinți”au parte de stagii de pregătire de câte trei săptămâni la agenți economici din străinătate.

Proiectul este realizat în parteneriat cu agenții economici din localitatea Paphos din Cipru. Pe perioada de desfășurare a proiectului, grupul țintă format din 28 elevi cu cerințe educaționale speciale vor realiza mobilități la agenții economici din Paphos-Cipru, patru fluxuri de  trei săptămâni.

Astfel, elevii iau contact cu un mediu cultural nou, deprind noi abilități și își dezvoltă competențele de limba engleză.

O parte dintre elevi au finalizat stagiile de practică în alimentație publică și mecanică, urmând ca anul viitor o altă serie de elevi să plece în străinătate pentru a învăța meserie la fața locului de la profesioniști din domeniu. 

Mai mult, în cadrul unui alt proiect european, elevii cu cerințe educaționale speciale ai liceului vor participa în primăvara anului viitor la un program de schimb de experință la școli din străinătate pe tema protecției mediului.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.