Digitalizare & Cybersecurity în industria financiar-bancară, teme actuale dezbătute la Universitatea Danubius Recomandat

Săptămâna trecută a avut loc conferința “Digitalizare & Cybersecurity. Industria financiar-bancară în era post – COVID”.

Evenimentul, împărțit în două sesiuni principale de discuții, a avut ca temă “Impactul și oportunitățile post-COVID”, respectiv “Dușmanul Invizibil: Noi amenințări și riscuri de securitate”.

În prima parte a conferinței, cei prezenți au aflat care este răspunsul industriei financiare la pandemie, dar și  detalii despre principalele tendințe în serviciile financiar-bancare.

În cea de-a doua parte atenția s-a concentrat asupra tendințelor din zona de cyber-security și asupra modalităților de a recunoaște riscurile în prevenirea pierderilor.

Decanul Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor a Universității “Danubius”, Lector univ. dr. Călin Rangu, a fost moderatorul celei de-a doua sesiuni de discuții . Pentru cei care încă nu cunosc, prof. Rangu este co-fondator CIO Council România (Asociația Directorilor de Tehnologia Informației și Comunicațiilor din România).

Printre subiectele înscrise în agenda conferinței s-au numărat, printe altele:

  • “Amenințări emergente în era plăților în timp real: Principalele mijloace și vectori de atac”
  • “Strategia de securitate – de ce au nevoie echipele de management pentru a o elabora și implementa în contextual actual”.

Lectorul univ. dr. Călin Rangu a participat la eveniment și în calitate de invitat al dezbaterilor din cadrul “FOCUS: From Data to Knowledge”, unde s-a discutat despre cum se pune în practică transformarea datelor în informații pentru luarea unor decizii mai bune în mediul de business. Totodată, a oferit sfaturi utile pentru alegerea celui mai potrivit tip de semnatură electronică.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.