DOR. Deputații au aprobat proiectul privind etichetarea produselor agroalimentare fabricate cu materii prime de origine românească Recomandat

Comisia de Agricultură din Camera Deputaților a aprobat un proiect de lege prin care se înființează Schema de Certificare Voluntară „De Origine România - DOR". Concret, este vorba despre etichetarea produselor agroalimentare fabricate cu materii prime de bază de origine românească.

Unul dintre inițiatorii procedurii a făcut anunțul.

„În Comisia de Agricultură a fost discutat și aprobat proiectul de lege, printre inițiatorii căruia mă număr, privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară "De Origine România - DOR". Schema se va aplica pe tot teritoriul României pentru etichetarea produselor agroalimentare care utilizează în procesul de fabricaţie materii prime de bază de origine românească şi care respectă cerinţele prevăzute în lege”, a anunțat deputatul PNL Nicolae Giugea, pe Facebook.

Potrivit parlamentarului liberal, măsura va proteja patrimoniul gastronomic naţional. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să fie aprobat în plen.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.