Rafila: Asigurarea tratamentului egal și accesul la medicamente pentru toți pacienții din UE sunt obiective importante Recomandat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a militat pentru asigurarea de tratament egal pentru toți pacienții din statele membre ale Uniunii Europene. Totul în cadrul unei dezbateri care a avut loc la Parlamentul European.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a participat la o discuție despre politicile europene de sănătate și impactul acestora asupra dezvoltării sistemului medical din România. Dezbaterea a avut loc în cadrul programului EU4Health de la Bruxelles,

Rafila a subliniat importanța asigurării unui tratament egal pentru toți pacienții din statele membre ale Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.
„Asigurarea tratamentului egal, precum și accesul la medicamente pentru toți pacienții din Uniunea Europeană sunt obiective importante pentru promovarea sănătății în comunitatea europeană. Grija pentru sănătatea oamenilor este un efort comun al statelor membre, instituțiilor UE și al sectorului privat, pentru a dezvolta politici și strategii care să asigure distribuirea echitabilă a tratamentelor către toți pacienții. Implementarea și menținerea unui sistem de sănătate eficient, precum și asigurarea accesului la servicii de asistență medicală pentru întreaga populație reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătății”, a spus Alexandru Rafila.
La Parlamentul European s-a discutat și despre fondurilor europene pentru dezvoltarea infrastructurii medicale și a digitalizării sistemului medical. Evenimentul a fost organizat de europarlamentarul român Cristian Bușoi, raportor pentru EU4Health.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.