Rafila anunță că spitalele ar putea primi bani din fondul de rezervă al Guvernului Recomandat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că unitățile sanitare din România vor primi fonduri periodic și ritmic, astfel încât până la sfârșitul anului să nu existe probleme.
Declarația a fost făcută în contextul în care au fost probleme cu banii medicilor de familie și cu fondurile spitalelor.

Ministrul Sănătății a spus că unitățile în discuție au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate.
„După cum știți, toate aceste tipuri de activități la care faceți referire sunt finanțate pe baza unor contracte între casele județene de asigurări de sănătate și furnizorii de servicii, fie că discutăm de spitale, fie că discutăm de medici de familie, fie că discutăm de farmacii. Ministerul Sănătății, în limita competențelor legale pe care le are, sprijină întotdeauna solicitările Casei de Asigurări de Sănătate ca să existe suplimentare de fonduri. În urmă cu 10 zile a fost suplimentat bugetul Casei Naționale de Asigurări de sănătate cu 1,7 miliarde de lei”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai spus că din fondul de rezervă al Guvernului vor fi făcute în continuare suplimentări de fonduri astfel încât „să nu existe sincope în finanțarea unităților sanitare”.

„Se vor aloca periodic, ritmic, astfel încât până la sfârșitul anului să nu existe astfel de probleme. Dar asta este o decizie de natură economică, financiară și nu e vorba numai de decizie. E vorba și de existența resurselor necesare”, a precizat Rafila.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.