Copiii vor avea acces la servicii psihologice gratuite acolo unde este nevoie Recomandat

Copiii care sunt afectați emoțional pot să beneficieze de servicii de consiliere psihologică decontate de stat. Înscrierea în programul „Din grijă pentru copii”, apărut în 2021, în contextul pandemiei de coronavirus, se face pe baza unei recomandări de evaluare psihologică venite din partea unui medic.

Cei care pot fi înscriși în program trebuie să îndeplinească mai multe criterii, pentru a fi eligibili:

  • să nu aibă vârsta mai mare de 18 ani. Excepție fac tinerii care au împlinit 18 ani și au calitatea de elev sau copiii care pe parcursul programului de evaluare si intervenție au împlinit 18 ani;
  • să nu beneficieze de alte servicii psihologice gratuite și să nu fi beneficiat de serviciile aceluiași program;
  • să aibă acordul părinților cu privire la participarea în program.

O ședință de consiliere durează 50 de minute, iar în cadrul programului copiii beneficiază de până la zece ședințe de psihoterapie, intervenție psihologică sau consiliere psihologică.

Potrivit OUG nr. 105/2021, durata programului este de doi ani.

48% dintre copii și părinți s-au confruntat cu stări de anxietate, la care s-au adăugat adesea situații de agresivitate, tulburări emoționale, depresie, tulburări alimentare sau de somn, abuz sau neglijare, dependență de ecrane, fobii, (cyber)bullying, tentative de suicid sau consum de substanțe în timpul pandemiei de Covid-19, este concluzia unui studiu social de la care s-a plecat în realizarea programului amintit.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.