O companie IT din Iași a creat o aplicație de recunoaștere facială a emoțiilor, menită să îmbunătățească evoluția copiilor cu autism, dar și să facă mai ușoară activitatea terapeuților. Aplicația a fost deja testată în cadrul Asociației Surâsul Albastru, unde peste 30 de copii care suferă de această afecțiune, au parte de terapie.
Aplicația numită Terapeutul virtual recunoaște emoțiile după o simplă scanare facială și vine în sprijinul copiilor care suferă de autism, dar și al terapeuților.
Copiii cu tulburări ale spectrului autist se luptă adesea să recunoască emoțiile din expresiile faciale, făcând interacțiunile sociale mai dificile. Utilizarea realității virtuale oferă adesea o experiență captivantă. Deși copilul primește instrucțiuni de la terapeut, aplicația înlocuiește metoda tradițională de învățare folosind imagini și gesturi ale terapeutului cu un avatar virtual.
Specialiștii spun că noua formă de terapie nu are rolul de a înlocui componenta umană, ci de a-i ajuta pe copii.
Conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Mintală din România sunt diagnosticați annual peste 1000 de copii cu tulburări de spectru autist.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.
Error: No articles to display