Județul Galați ”divizat” de scenariile COVID-19 Recomandat

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a adoptat vineri, 19 martie 2021, noi măsuri privind desfășurarea activităților școlare în 21 de localități din județul Galați.

Astfel, CJSU Galaţi a stabilit ca toate unităţile de învăţământ din comuna Băneasa să intre în scenariul roşu, cursurile desfăşurându-se aici doar online.

Scenariului galben de funcționare a fost stabilit pentru 12 unități administrativ teritoriale: Berești, Târgu Bujor, Braniștea, Cerțești, Corod, Cudalbi, Cuza Vodă, Foltești, Jorăști, Liești, Suhurlui și Valea Mărului.

Şcolile şi grădiniţele din alte opt comune vor intra în scenariul verde: Buciumeni, Cavadinești, Nămoloasa, Nicorești, Oancea, Piscu, Rădești și Smârdan. Aici, cursurile se vor putea desfăşura cu prezenţa fizică la şcoală.

Totodată, CJSU a decis că se prelungeşte până la data de 31 martie suspendarea activității didactice ce presupune prezența fizică, la nivelul unității de învățământ Grădinița cu Program Prelungit "Voinicelul", din municipiul Galaţi.

Organizarea activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ prevăzute mai sus se va realiza cu respectarea Ordinului comun MS nr. 93 din 04.02.2021 şi MEC nr. 3235 din 04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Măsurile privind scenariile de funcţionare vor intra în vigoare începând cu data 22.03.2021.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.