Ministrul de Finanțe anunță noi discuții cu CE despre măsurile fiscale propuse de Guvern Recomandat

Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, anunță continuarea discuțiilor cu Comisia Europeană despre PNRR și măsurile fiscale ale guvernului Ciolacu. Binele României nu se negociază, a avertizat Boloș.
Ministrul de Finanţe susține că discuţiile cu reprezentanţii Comisiei Europene au rolul de a se ajunge la soluții și măsuri concrete.
„Binele României nu se negociază. Discuțiile pe care le avem cu organismele internaţionale sunt pentru a ajunge să adoptăm măsuri concrete. Spun asta în contextul în care am avut întâlniri cu reprezentanţii European Commission pe tema implementării reformelor aferente Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Iar în următoarele zile vor continua discuţiile pe pachetul de măsuri de consolidare fiscal-bugetară, astfel încât Romania să ia rapid acele decizii care să sprijine Guvernul României în eforturile de a ajunge să îşi atingă ţinta deficitului bugetar. Adică în balanţa cât producem/cât consumăm să nu ajungem şi mai rău decât stăm deja”, a explicat Marcel Boloş, prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook.
Potrivit lui Boloș, Comisia Europeană vrea să continue discuţiile privind reforma fiscală din cadrul PNRR.
„A apreciat eforturile realizate de Guvern şi aşteaptă în perioada următoare măsuri concrete în domeniul consolidării fiscal-bugetare, care să orienteze finanţele publice pe o traiectorie corectă în raport cu ţintele de deficit asumate în anul 2021, prin discuţiile purtate cu structurile UE. Pentru că sistemul fiscal nu reuşeşte să răspundă în mod adecvat provocărilor economice actuale. Măsurile de consolidare bugetară trebuie să garanteze corectarea pe termen lung a deficitului excesiv, vizând în acelaşi timp îmbunătăţirea calităţii finanţelor publice şi consolidarea potenţialului de creştere a economiei”, a precizat Boloş.
Discuțiile sunt purtate și de alți membri ai Guvernului, în frunte cu premierul Marcel Ciolacu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.