Ministrul Transporturilor promite inaugurarea a cel puțin 200 de kilometri de autostradă până în 2025 Recomandat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a promis că România va avea încă 200 de kilometri de autostradă până în 2025. Este posibil ca numărul de kilometri să fie mai mare, a mai spus demnitarul.

Sorin Grindeanu a declarat că până la finalul anului 2024 vor fi dați în folosință cel puțin 200 de kilometri de autostradă sau de drum expres.

„Eu am spus că până la finalul anului viitor, am spus asta de multe ori, adică în 2023 și 2024 minimul de kilometri pe care să-l dăm în circulație să fie de 200. Eu vă asigur că până la finalul anului 2024 acest lucru se va întâmpla. Eu sunt sigur că acest număr va fi depășit”, a declarat ministrul Grindeanu

Totodată, reprezentantul Guvernului a dezvăluit că numărul de kilometri ar putea fi mai mare, în funcție de condițiile meteorologice.

„Există un scenariu optimist, pentru că nu e vorba de finanțare sau de alte lucruri, ci și de anumite condiții meteo, astfel încât să ajungem spre 300. Dar eu vreau să fiu realist, minimul să fie 200, ceea ce înseamnă de zece ori mai mult față de media de după Revoluție”, a precizat Grindeanu.

Potrivit oficialilor, România va avea, în premieră, o mie de kilometri de autostradă încă din 2023.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.