U.”Danubius”: Decanul Facultății de Drept susține atragerea profesioniștilor în rândul cadrelor didactice Recomandat

Decanii facultăților Universității Danubius și-au început mandatele!

Concursul public de selectare a decanilor celor cinci facultăți din cadrul Universității “Danubius” din Galați s-a încheiat, iar funcțiile au fost avizate în Senatul instituției.

Astfel, din luna octombrie, la conducerea Facultății de Drept, o regăsim pe Conf. univ. dr. Ana Alina Ionescu Dumitrache, aflată la cel de-al doilea mandat de decan.

Întrebată care sunt planurile și strategiile avute în vedere pentru următoarea perioadă, aceasta ne-a spus că “strategia configurată are avantajul experienței de aproape șase ani în managementul universitar” accentuând faptul că “puterea de adaptare, prin soluții palpabile, la imprevizibilul vremurilor care împovărează mult învățământul universitar romanesc, este esențială”.

De asemenea, aceasta ne-a mărturisit că vede ca fiind important un proces de adaptare a întregii facultăți: “a cadrelor didactice, prin perfecționarea metodelor inovative de predare în mediul online, a studenților, prin implicarea permanentă în viața comunității academice care nu se rezumă la a fi present (fizic sau online) la cursuri și seminarii ci, în special, la a fi activ și proactiv în parteneriatul cu dascălii”.

Conf. univ. dr. Ana Alina Ionescu Dumitrache consideră că, “nu în ultimul rand, se impune să schimbăm modul de abordare în comunicarea cu stakeholderii facultății noastre, să intensificăm rolul angajatorilor în proiectarea programelor de studii. Atragerea unui număr cât mai mare de profesioniști în domeniul dreptului: judecători, procurori, avocați, notari, executori, lichidatori etc., în rândul cadrelor didactice ale celor două departamente ale Facultății,  Departamentul de Drept Public și Departamentul de Drept Privat, constituie o prioritate și pentru acest mandat.”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.