În ”România Educată”, profesorii de excelenţă sunt pedepsiţi! Recomandat

Remarcă Senatorul PSD Galați Laura Georgescu, după ce a studiat programul lansat de actuala guvernare.
”Săptămâna trecută, preşedintele Iohannis şi-a dat seama că trebuie să accelereze programul România Educată. În stilu-i caracteristic, i-a trebuit ceva timp să îl pună în mişcare...
Aflăm de la preşedinte că programul care s-a dorit a avea obiective ambiţioase pentru educaţie, va beneficia de 4 miliarde de euro ce se vor duce în bună parte pe reparaţii şi dotări ale şcolilor, de altfel necesare şi urgente.
Structura învăţământului preuniversitar rămâne, predominant, la fel ca în prezent.
Programa nu suferă modificări fundamentale, ci doar mici ajustări pe ici, pe colo.
Nu se anunţă schimbări care să aducă la cel mai înalt nivel calitatea învăţământului, atât în mediul urban, dar mai ales în mediul rural.”

Politicianul gălățean, fost cadru didactic cu practică îndelungată la cel mai bun colegiu din Galați și unul considerat de elită la nivel național, precizează că politica dusă de actuala Guvernare în domeniul Educației nu sprijină învățământul de excelență prin susținerea financiară a cadrelor didactice care vor să facă performanță. Și acest dezinteres se va reflecta în nivelul de educare a generațiilor viitoare care vor fi sacrificate în urma experimentelor guvernamentale
”Nu se vorbeşte prea mult nici despre condiţia profesorilor şi nici despre pregătirea permanentă a acestora.
Ba dimpotrivă! La începutul acestui an, actuala coaliţie de guvernare a decis să îngheţe salariile cadrelor didactice până în 2022.
Din luna iunie, profesorilor din învăţământul preuniversitar li s-a tăiat sporul acordat pentru titlul ştiinţific de doctor.
Cum va putea fi reformat învăţământul atât timp cât profesorii de excelenţă sunt pedepsiţi financiar că au un doctorat?
Să nu uităm că programul ”România Educată” are ca orizont de implementare anul 2030. Până atunci, generaţii întregi de elevi vor fi sacrificate pe altarul experimentelor guvernamentale în domeniul învăţământului, timp în care cadrele didactice performante vor fi plecat demult din sistem!”, mai punctează Laura Georgescu.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.