23 mai, Ziua mondială a broaștelor țestoase Recomandat

Mesajul zilei este „Turtles Rock!” - țestoasele nu sunt niște pietre cu picioare! Scopul zilei mondiale este acela de a creşte respectul față de aceste fiinţe, considerate printre cele mai vechi din lume, şi de a-i informa pe oameni despre ce pot face pentru a proteja habitatele acestora.

Aceste animale blânde apărute pe pământ în urmă cu peste 200 milioane de ani sunt în prezent puse în pericol de dispariţie ca urmare a contrabandei, a industriei alimentare exotice, a distrugerii habitatului, a încălzirii globale şi a comerţului ilegal cu animale de companie. Biologii şi alţi experţi prevăd dispariţia broaştelor ţestoase în următorii 50 de ani.

American Tortoise Rescue (ATR), o organizație nonprofit înființată în 1990 pentru protecția tuturor speciilor de broaște țestoase sărbătorește cea de-a 21-a zi internațională pe 23 mai 2021.

ATR a creat și a lansat Ziua mondială a broaștelor țestoase pentru a crește respectul pentru aceste reptile și pentru a-i îndemna pe oameni să afle cât mai multe lucruri despre unele dintre cele mai vechi creaturi din lume.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.