În iulie, corigenţii sunt chemaţi în bănci! Recomandat

26 cor 26 cor

Examenele de corigenţă pentru elevii de clasele primare, gimnaziale şi liceale au loc în perioada 4-15 iulie 2022, pentru anul şcolar curent, potrivit unei note trimise inspectoratelor şcolare de către Ministerul Educaţiei. Dacă curriculum este organizat pe module, se desfăşoară o sesiune specială de examene de corigenţă, în ultima săptămână de cursuri a anului şcolar, pentru elevii care nu au promovat modulele ce se finalizează pe parcursul anului şcolar, indiferent de numărul de module nepromovate. „Pentru anul şcolar 2021-2022, perioada de desfăşurare a examenelor de corigenţă, stabilite în baza art. 128 din Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEN nr. 5447/2020, cu modificările şi completările ulterioare, este 4-15 iulie 2022 pentru toate clasele din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional şi pentru clasele de stagii de pregătire practică, şcoală postliceală şi de maiştri”, conform documentului.
Elevii corigenţi care nu s-au prezentat la sesiunea de corigenţe din perioada 4-15 iulie 2022 sau nu au promovat examenul de corigenţă, vor fi declaraţi repetenţi, conform sursei menţionate anterior.
Articolul 119 alin. (1) din ROFUIP (Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar) stabileşte că „sunt declaraţi corigenţi elevii care obţin calificativul “Insuficient”/medii anuale sub 5,00 la cel mult două discipline de studiu, precum şi elevii amânaţi care nu promovează examenul de încheiere a situaţiei şcolare, la cel mult două discipline de studiu.”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.