Reprezentare de succes a echipelor româneşti la cel mai prestigios concurs internaţional de robotică Recomandat

26 rob 26 rob

În cadrul mai multor categorii, elevi pasionaţi de robotică din România (din Arad, Hunedoara, Ploieşti, Târgu Jiu) au obţinut diverse premii sau poziţionări în clasament, inclusiv premii pentru liderii de echipe. Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge 2022 s-a organizat în Statele Unite ale Americii, în oraşul Houston, statul Texas, între 20 şi 23 aprilie. Mai jos, vedeţi rezultatele obţinute:
“Delta Force” de la Liceul de Informatică din Arad a făcut parte din alianţa de echipe câştigătoare a locului I. Ea (cu rank 1 în divizia Franklin) a fost Căpitanul alianţei câştigătoare din Finala Campionatului Mondial (Event Winning Alliance Captain), astfel că “echipele cu punctaje foarte bune, în cazul de faţă rank #1, aleg alte două echipe cu care să joace în alianţă. În cazul de faţă, DeltaForce este cea care a ales cele două echipe americane, dupa ce au analizat cum funcţionează roboţii americani, astfel încât să poată desfăşura în mod complementar cele mai bune strategii de joc”, explică, despre victoria echipei, reprezentanţi responsabili cu organizarea liceenilor de acolo.
“InfO1 Robotics” a elevilor de la Colegiul Naţional “I. L. Caragiale” din Ploieşti a obţinut premiul “Blast of Energy” (“Explozie de energie”) din partea juriului, potrivit unui anunţ de pe firstinspires.org.
Participantă a fost şi echipa “Tea Borgs” din Târgu-Jiu, de la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”, clasată pe locul 8 din 80 în “Divizia Jamison”.
Juriul a acordat premii şi liderilor de echipe de elevi pasionaţi de robotică la nivel mondial, pentru implicarea şi rolul lor în formaţiunile lor. Brianna Stan, de la Colegiul Naţional “Traian Lalescu” din Hunedoara, din echipa RobotX Hunedoara, a fost favorită pe lista nominalizaţilor la nivel global, iar alţi trei români s-au aflat şi ei în nominalizări:
Oana Datcu – echipa BraveBots, Colegiul Naţional Mihai Viteazul Ploieşti; Alex Radu – echipa Quantum Robotics, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti; Victor Tcaciuc – echipa Cyliis, Liceul de Informatică Grigore Moisil, Iaşi.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.