11 aprilie, Ziua Educaţiei Financiare Recomandat

4 sorin 4 sorin

Organizarea unor întâlniri între elevi şi reprezentanţi ai instituţiilor financiar-bancare, în perioada 11-15 aprilie 2022, a solicitat Sorin Cîmpeanu, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei. Solicitarea a venit în cadrul unei videoconferinţe instituţionale cu inspectoratele şcolare, organizată vinerea trecută.
În comunicat se arată că „ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a solicitat inspectorilor şcolari generali ca încă din acest an, în intervalul 11-15 aprilie 2022, să fie organizate întâlniri între elevi şi reprezentanţi ai instituţiilor financiar-bancare, subliniind importanţa abordarii în şcoli a temelor de educaţie financiară în concordanţă cu vârstele elevilor. Astfel, ministrul Educaţiei încurajează acest tip de activităţi şi recomandă cadrelor didactice implicarea în integrarea acestor teme în cât mai multe componente ale actului didactic”.
Amintim că data de 11 aprilie a fost instituită Ziua educaţiei financiare, după ce Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect de lege în acest sens.
„În urma iniţiativei legislative lansate de deputatul şi chestorul Camerei Deputaţilor, George Tuţă, data de 11 aprilie a fost instituită „Ziua educaţiei financiare”, legea fiind deja adoptată de către Parlamentul României”, potrivit anunţului ministerului.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.