Veşti bune pentru vacanţele anului 2022 Recomandat

5 vac 5 vac

Profesorii şi angajaţii din învăţământul de stat primesc vouchere de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei, pentru anul 2022, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educaţiei. „Voucherele de vacanţă aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic şi sunt în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinaţie”, conform documentului.
Amintim că aceste vouchere de vacanţă au fost tăiate de către Guvern în februarie 2021. Edupedu.ro a scris în luna decembrie a anului trecut că profesorii vor primi vouchere, după un an în care au fost tăiate, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă.
Ordinul stabileşte modalitatea de acordare a voucherelor de vacanţă în anul 2022 în unităţile/instituţiile de învăţământ de stat, Ministerul Educaţiei şi alte instituţii publice din subordinea/coordonarea acestuia, potrivit sursei citate.
Voucherul de vacanţă are perioada de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, fără a se înţelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic. Sumele reprezentând voucherele de vacanţă sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului, prevede ordinul.
Art. 2 alin. (1) stabilleşte că „în cazul încadrării în sistem de cumul/plată cu ora, voucherele de vacanţă sunt acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză îşi au funcţia de bază, potrivit legii. Beneficiarii au obligaţia de a depune la unitate/instituţie o declaraţie, în scris, în care să precizeze angajatorul unde au funcţia de bază”.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.