Să nu dăm vina pe refugiaţi pentru chiriile studenţilor români! Recomandat

22 bani 22 bani

În Cluj-Napoca, sumele cerute pentru chirii au crescut cu 12% în interval de un an, arată datele unui portal care monitorizează piaţa imobiliară din ţară, scrie Economedia.ro.
Studenţii sunt nemulţumiţi de decizia ministerului de a se relua cursurile în format fizic, pentru că mulţi studenţi au renunţat la cazare pe perioada pandemiei, când cursurile se ţineau online. Studenţii din Cluj au şi protestat săptămâna trecută din acest motiv.
Cluj-Napoca a ajuns cel mai scump oraş din ţară şi piaţa chiriilor, lăsând în urmă alte mari centre universitare. Asta chiar şi înainte să revină studenţii sau valurile de refugiaţi care au nevoie de locuinţe. Proprietarii cer aici sume de peste 220 de euro pentru o garsonieră de 20 şi un pic de metri pătraţi, iar pentru apartamentele de două camere sumele trec de 350 de euro, ajungând chiar la 500 de euro. Sau mai mult.
Acesta este contextul în care mii de studenţi s-au văzut nevoiţi să se întoarcă pentru a relua cursurile în format fizic la universităţi şi în care a apărut încă o categorie specială de persoane care au nevoie de locuinţe: refugiaţii care fug de războiul din Ucraina şi dintre care unii ar putea avea nevoie de chirii pe termen mediu. Cum arată harta chiriilor din Cluj, ce spun specialiştii imobiliari, cum se descurcă studenţii şi cum arată experienţa unui proaspăt chiriaş? Vă spun eu: Naşpa!!! Şi asta nu neapărat din cauză ca avem şi refugiaţi, hai să n-o mai ascundem sub preş! Profitori au fost, sunt şi or să mai fie, numai că nu are cine să-i oprească.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.