Autoritățile române construiesc diguri pentru a proteja zonele vulnerabile de-a lungul Dunării. Măsura a fost luată ca urmare a creșterii alarmante a debitelor fluviului.
Angajații companiei Apele Române Buzău - Ialomița prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Călărași au început să construiască diguri provizorii din saci geocontaineri, paralel cu linia de apărare existentă, menite să oprească pătrunderea apelor în cazul apariției unor breșe.
Pe o lungime de 350 metri, în zona Baital, pe brațul Borcea, pe malul drept al Dunării, vor fi amplasați peste 400 de saci. De asemenea, în zona Ciocănești - Călărași, pe o lungime de 150 de metri, au fost montați deja 180 de saci. Digurile vor fi ridicate până la cotele prognozate, de 9500 mc/s.
Totuși, dacă situația o va impune, linia de apărare se va supraînălța cu încă un rând de saci. Având în vedere avertizările hidrologice emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, pe anumite secțiuni, în aval de Turnu Măgurele, debitele Dunării pot ajunge până la 9200-9500 mc/s.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.
Error: No articles to display