Un lider USR militează pentru deschiderea în decembrie a negocierilor de aderare la UE pentru Republica Moldova Recomandat

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a declarat că europarlamentarii ar trebui să susțină deschiderea în decembrie a negocierilor de aderare la UE pentru Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul reuniunii United4Moldova.

Întâlnirea s-a desfășurat la Parlamentul Republicii Moldova și a reunit delegații parlamentare din 18 state europene și din Ucraina. Participanții au vorbit despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Reprezentantul USR Dan Barna a cerut ca toți parlamentarii din cele 18 delegații să susțină deschiderea în decembrie a negocierilor de aderare pentru Republica Moldova, astfel încât Europa să dea anul acesta în decembrie mesajul că ușa este deschisă pentru Moldova în Europa.

„Moldova Europeană este un obiectiv comun pe cale să devină o realitate ce va aduce un viitor mai bun pentru moldoveni, resurse financiare, mai multă predictibilitate, creștere economică și garanții de securitate. România este un partener solid pentru parcursul pro-european al Moldovei și am reafirmat acest lucru la dezbaterile din cadrul reuniunii. Voi continua să susțin acest drum atât din Parlamentul României, cât mai ales în cadrul întâlnirilor de la Bruxelles", a declarat Dan Barna, vicepreședinte USR și al Camerei Deputaților.

Pe 8 noiembrie, Comisia Europeană ar putea să dea aviz pozitiv începerii negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană a Moldovei.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.