PNL renunță la plafonarea plăților cash. Ciucă: vom lua o decizie la finalul discuțiilor premierului cu sectorul bancar Recomandat

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că liberalii vor solicita partenerilor de guvernare să se revizuiască măsura privind plățile cash. Cetățeanul de rând nu contribuie la evaziune, a justificat solicitarea Nicolae Ciucă.

„Nu am fost de acord de la început. A fost o măsură luată în coaliție explicându-se la vremea respectivă care sunt intențiile pentru care se adoptă o astfel de măsură. eu am discutat cu ministrul de finanțe, am stabilit și în Biroul Politic Național că această măsură trebuie să fie revizuită”, a declarat Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a solicitat ca revizuirea măsurii să se facă în regim de urgență.

„Știm foarte bine că pentru oamenii de afaceri timpul este o resursă prețioasă. Pentru noi ca cetățeni timpul este o resursă prețioasă. Dacă stau să-mi pierd timpul pe drum, asta nu este ok. Nu a fost luată unilateral, a fost o decizie pe care am discutat-o și cu toții am înțeles la vremea respectivă că este o decizie asumată care practic contribuie la reducerea evaziunii fiscal. Ori, nu cred că cetățeanul de rând este cel care contribuie la această evaziune. Plafonul era oricum la 10.000 de lei.... Premierul a zis că discută cu sectorul bancar, discută cu celelalte instituții și la finalul acestor discuții vom lua o decizie”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Măsura ar trebui să intre în vigoare pe 11 noiembrie.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.