Agenția Moody’s a reconfirmat ratingul de țară pentru datoria pe termen lung a României Recomandat

Fostul premier Nicolae Ciucă a declarat că indicatorii anunțați de agenția Moody’s arată că România are o economie robustă. Actualul șef al Senatului a mai spus că România are capacitatea de creștere sustenabilă în anii următori.

Agenția Moody’s a reconfirmat ratingul de țară Baa3 pentru datoria pe termen lung devenind a treia mare instituție financiară internațională care notează performanțele economiei românești.

„Agenția Moody’s a reconfirmat ratingul de țară Baa3 pentru datoria pe termen lung și P-3 pentru datoria pe termen scurt. Acești indicatori arată că România are o economie robustă, care a făcut față provocărilor din ultimul an și are capacitatea de creștere sustenabilă în anii următori”, a transmis Nicolae Ciucă pe Facebook.

Fostul premier a mai arătat că situația economică pozitivă este rezultatul măsurilor luate în timpul guvernării pe care a condus-o.

„Anul trecut, România a marcat recorduri istorice în materie de investiții străine directe, de absorbție a fondurilor europene, iar valoarea în bani a creșterii economice din anul anterior a fost cât întreg PIB-ul României din 2004. Raportul Moody’s confirmă că acestea sunt fundamente ferme pentru continuarea sporirii productivității muncii și a creșterii economice robuste din anii următori, precum și pentru reducerea și mai mult a diferenței dintre nivelul de trai al românilor și media europeană”, a explicat Nicolae Ciucă.
Ministerul Finanțelor a arătat că Agenția de rating Moody’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3 pentru datoria pe termen lung și P-3 pentru datoria pe termen scurt.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.