Boloș: Nevoia de a continua reformele și măsurile care asigurã consolidarea fiscal-bugetarã rămân prioritățile Ministerului Finanțelor Recomandat

Ministerul Finanțelor a analizat raportul Agenției de rating Moody’s care a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3 pentru datoria pe termen lung și P-3 pentru datoria pe termen scurt, precum și perspectiva stabilã. Guvernul actual a luat mãsurile necesare și corecte, a fost concluzia ministerului.

Comunicatul ministerului subliniază stabilitatea economiei și faptul că perspectivele robuste de creștere pe termen mediu ale României sunt susținute de fondurile alocate de Uniunea Europeanã și fluxurile de investiții strãine directe.

„Vedem cã cele mai respectate agenții de rating din lume reconfirmã stabilitatea economicã a României. Dupã Fitch și S&P, Moody’s vine cu o nouã confirmare a faptului cã Guvernul actual a luat mãsurile necesare și corecte pentru combaterea efectelor socio-economice ale crizelor recente, precum și pentru asigurarea unor finanțe publice sustenabile. Angajamentul nostru pentru buna guvernare și reformele economice, a condus la aceastã perspectivã din partea agențiilor de rating. Este un anunț care contribuie la menținerea unui climat economic favorabil, la reducerea costurilor de finanțare și la promovarea investițiilor în țara noastrã. Cu toate acestea, este important de subliniat cã, în ciuda acestei vești pozitive, mai avem foarte mult de muncã. Nevoia de a continua reformele și mãsurile care asigurã consolidarea fiscal-bugetarã rãmân prioritãțile Ministerului Finanțelor, pentru a promova dezvoltarea economicã durabilã și a securiza investițiile din fonduri europene”, a anunțat ministrul de Finanțe, Marcel Boloș.

Economia României va înregistra o creștere de 2% în anul 2023, de 3,2% în 2024 și de 3,5% în 2025.
Agenția de rating Fitch a reconfirmat reconfirmat ratingul de țară Baa3 pentru datoria pe termen lung și P-3 pentru datoria pe termen scurt.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.