Memorandumul privind Planul de Acţiune pentru Implementarea Garanţiei pentru copii a fost aprobat de miniștrii Guvernului Ciolacu Recomandat

Miniștrii Guvernului Ciolacu au aprobat Memorandumul privind Planul Naţional de Acţiune pentru Implementarea Garanţiei pentru copii.

Potrivit ministrului Familiei, Natalia Intotero, planul va preveni și combate sărăcia și excluziunea socială prin garantarea accesului copiilor aflați în dificultate la cinci servicii cheie: nutriția sănătoasă, servicii de îngrijire medicală gratuite, educația gratuită, educația și îngrijirea timpurie gratuită, condiții de locuire adecvate.

„Am încredere că prin Garanția pentru copii vor fi schimbate în bine multe vieți. Mulțumesc tuturor colegilor din Guvernul condus de Marcel Ciolacu pentru votul lor și deschiderea pe care au arătat-o față de acest document deosebit de important”, a declarat ministrul Natalia Intotero.

Până în 2030 numărul de copii afectați de sărăcie și excluziune socială ar trebui să scadă cu cel puțin 500.000 față de anul 2021, a explicat Natalia Intotero, ministrul Familiei. De asemenea, ar trebui să se reducă rata sărăciei copiilor la 30%, față de 45% la nivelul anului 2020.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.