Ciolacu, după întâlnirea cu Netanyahu: Israelul are tot dreptul să se apere în deplin respect cu dreptul umanitar Recomandat

Premierul român Marcel Ciolacu s-a întâlnit marți, în Israel, cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu. Israelul are tot dreptul să se apere în deplin respect cu dreptul umanitar, a spus prim-ministrul român la finalul întâlnirii.

„România rămâne un stat consecvent în cadrul relațiilor sale din Orientul Mijlociu. De aceea, suntem extrem de îngrijorați de spirala crescândă a violențelor cu consecințe teribile asupra populației civile atât israeliene, cât și palestiniene. Vreau să îi asigur pe românii din țară că ne menținem atitudinea de promotori ai păcii, dar vom fi alături necondiționat în momentele dificile de prietenii și partenerii noștri, apărând valorile democratice. România a condamnat cu fermitate cele întâmplate în Israel în ultimele zile, nivelul atrocităților produse de Hamas, o grupare teroristă care ține ostatică populația palestiniană pentru a satisface interesele sale extremiste. Parlamentul României a fost primul for legislativ din rândul statelor democratice care a adoptat o declarație de solidaritate cu statul Israel. Alături de comunitatea internațională, România solicită eliberarea imediată a tuturor ostaticilor și a persoanelor răpite și reținerea de la alte acte de agresiune, în special împotriva țintelor civile. Am transmis premierului Netanyahu că în fața acestor atacuri, Israelul are tot dreptul să se apere în deplin respect cu dreptul umanitar”, a declarat Marcel Ciolacu.
Cei doi premieri au mai vorbit despre coridoarelor umanitare din Gaza și despre evacuarea românilor din zona de conflict.
„Aș dori să vă mulțumesc pentru implicarea autorităților israeliene și pentru sprijinul acordat repatrierii în siguranță a peste 2200 de cetățeni români din Israel. Îmi doresc un efort comun pentru evacuarea în siguranță a cetățenilor români din Fâșia Gaza”, a adăugat Marcel Ciolacu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a răspuns anunțând că israelienii vor face tot posibilul pentru evacuarea românilor din Gaza.
„Vom face tot ceea ce stă în puterea noastră pentru a reuși evacuarea conaționalilor dumneavoastră din Gaza”, a transmis premierul israelian.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.