Ministerul Justiției: Dorin Lazăr Maior va fi adus în țară, aceasta trebuie să fie normalitatea într-un stat de drept Recomandat

Florin Lazăr Maior, fost deputat în perioada 2000-2004 și fostul președinte al Blocului Național al Revoluționarilor, va fi transferat din Italia în România, pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea. Nimeni nu e mai presus de lege, a transmis ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Potrivit autorităților române, Dorin Lazăr Maior a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru șantaj în noiembrie 2013. El a fugit la din țară, însă a fost prins și a executat pedeapsa. În 2020 a fost eliberat condiționat, dar pe 19 iulie 2023, Maior a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani și 1.186 zile de închisoare pentru cumpărare de influență. Pe numele lui a a fost emis un mandat european de arestare deoarece fostul deputat a dispărut din nou.

Pe 28 iulie 2023, Dorin Lazăr Maior a fost prins în Italia, iar, iar pe 21 septembrie Curtea de Apel de la Roma a dispus trimiterea sa în România. El va fi dus la Penitenciarul Rahova.
„Organele de poliție competente îl vor transporta pe fugar la Penitenciarul Rahova, pentru a începe executarea pedepsei privative de libertate. Mulțumesc tuturor autorităților, naționale și străine, care au contribuit la aducerea în țară a lui Dorin Lazăr Maior! Aceasta trebuie să fie normalitatea într-un stat de drept”, a precizat ministrul Alina Gorghiu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.