Mesajul lui Ciolacu după întâlnirea cu Zelenski: România susține ferm aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit la București cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Prim-ministrul a anunțat că România sprijină integrarea în UE a Ucrainei și i-a cerut liderului ucrainean ca autoritățile din statul vecin „să recunoască inexistența așa-numitei limbi moldovenești”.

Întâlnirea celor doi lideri a avut loc la Palatul Victoria.

„Am avut astăzi cu președintele Zelenski o discuție constructivă despre preocupările României în privința protecției drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autoritățile ucrainene să recunoască inexistența așa-numitei <limbi moldovenești>”, scrie în mesajul postat Facebook de Marcel Ciolacu după întâlnirea cu Volodimir Zelenski.

Prim-ministrul român a mai anunțat că România sprijină aderarea Ucrainei la UE și a arătat că țara noastră este pregătită să participe la reconstrucția postbelică.

„România susține ferm aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cred că este important ca o decizie privind deschiderea negocierilor de aderare pentru ambele state să fie adoptată până la finalul anului”, mai spune șeful Guvernului.

În timpul vizitei în România, președintele Volodimir Zelenski s-a mai întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și cu președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.