UDJG participă la un nou proiect Recomandat

5 hor 5 hor

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi va participa la un nou proiect finanţat prin programul Horizon Europe pentru dezvoltarea de produse inovatoare şi promovarea cercetării în domeniul BORDER MANAGEMENT 2021. Proiectul intitulat Mechanical-Impedance and multiphysics concealed and hidden objects interrogation MELCHIOR, este un proiect de tip HORIZON – IA şi va fi lansat în cadrul Departamentului de Chimie, Fizică şi Mediu (DCFM), Facultatea de Ştiinţe şi Mediu în luna septembrie 2022.
MELCHIOR îşi concentrează eforturile asupra mai multor provocări cheie care împiedică în prezent progresul în capabilităţile de securitate a graniţelor. Este dedicat creării unui produs complet dezvoltat, gata de a fi instalat la aeroporturi sau alte frontiere, infrastructuri critice şi/sau în locuri supraaglomerate.
Consorţiul are 16 parteneri ce provin din partea autorităţilor vamale şi de frontieră, a universităţilor şi institutelor de cercetare, IMM-uri şi a altor părţi interesate relevante. Proiectul este coordonat de Universidad de Alcala, Spania, şi se va desfăşura pe o perioadă de 36 de luni, cu un buget de peste 5,5 milioane EUR.
Coordonatorul de proiect din partea UDJG, prof. dr. Luminiţa Moraru, şi DCFM vor juca un rol central în proiect prin realizarea de activităţi în modelarea asistată de computer în domeniul aplicaţiilor cu infrasunete, Inteligenţă Artificială, analiza datelor şi IP.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.