Conferinţă UDJG la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" Recomandat

13 hor 13 hor

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi alături de Comisia Europeană şi Parlamentul European organizează în data de 19 septembrie 2022, Conferinţa „ORIZONT EUROPA – Oportunităţi de finanţare pentru cercetătorii şi întreprinderile româneşti”. Orizont Europa este principalul program de finanţare al UE pentru cercetare şi inovare, este unul dintre cele mai mari programe de cercetare şi inovare din lume, cu un buget de 95,5 miliarde de euro. Facilitează colaborarea şi consolidează impactul cercetării şi inovării asupra dezvoltării, sprijinirii şi implementării politicilor UE, ţinând cont totodată de provocările globale.
„Ca instituţie gazdă, suntem onoraţi de prezenţa Comisarului European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educaţie şi Tineret, Mariya Gabriel precum şi a Raportorului „Horizon Europe”, europarlamentarul Dan Nica, alături de reprezentanţi ai DG Research, UEFSCDI, Ministerului Educaţiei, Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerului Economiei, a universităţilor şi institutelor de cercetare din Romania, precum şi antreprenorilor naţionali şi regionali”, a declarat Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.
„Scopul evenimentului este de a creşte gradul de conştientizare cu privire la oportunităţile pe care România le are de a beneficia de programul Orizont Europa, cum să folosească mai bine instrumentele de extindere disponibile, cum să participe la EIC şi cum să crească participarea la partea de granturi. Totodată, agenţii economici regionali, cercetătorii şi directorii de insituţii de cercetare vor interacţiona cu specialiştii DG Research, UEFSCDI şi cei guvernamentali pentru a stabili modalităţi eficiente de accesare a fondurilor europene şi a granturilor în cadrul proiectelor de cercetare”, a declarat purtătorul de cuvânt şi Prorector al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Dr. Alexandru Nechifor.
Conferinţa va avea loc la Teatrul Dramatic „Fani Tradini” din Galaţi, strada Domneasca nr. 59, începând cu ora 13:00. Vizita comisarului european va continua la sediul administrativ al Universităţii, unde vor avea loc mai multe întâlniri de lucru şi declaraţii de presă.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.