Un proiect de lege care nu convine tuturor Recomandat

29 stefan 29 stefan

Proiectul de lege care elimină renunţarea voluntară la titlul de doctor din Legea Educaţiei a fost reîntors în Comisia de învăţământ, după cum a anunţat ieri senatorul Ştefan Pălărie. „Iar azi, când legea putea fi votată, a fost oprită de o mână invizibilă, ca prin miracol, şi întoarsă la Comisie, pentru motive necunoscute”, a scris senatorul pe Facebook. Amintim că săptămâna trecută Edupedu.ro a scris că propunerea legislativă a fost sprijinită cu unanimitate în Comisia pentru învăţământ din Senat.
„Astăzi am fi avut posibilitatea să trimitem către promulgare, la Cotroceni, aceasta lege care îşi propunea să elimine posibilitatea de renunţare voluntară la titlul de doctorat, pe care un om, teoretic, îl munceşte trei ani, cinci ani pentru a-l putea obţine”, a declarat ieri senatorul USR.
El a menţionat că renunţarea voluntară la titlul de doctor este neconstituţională: „Această renunţare la doctorat era nu numai neconstituţională, aşa cum are reieşit din decizia nr. 624 din octombrie 2016. Nu numai că ajunge să creeze o situaţie paradoxală – cineva care a obţinut inclusiv beneficii ca angajat la stat: de promovare sau de acces la funcţii publice şi de primire a unui spor de doctorat, să poată să ajungă să renunţe la aceste lucruri”.
„Ce este şi mai uimitor este că Guvernul, printr-un aviz dat şi semnat de către premierul Nicolae Ciucă, era în favoarea acestei legi de eliminare a posibilităţii de renunţare. Mai mult decât atât, am obţinut săptămâna trecută un raport în unanimitate, în comisia de specialitate, adică la Învăţământ, iar astazi când legea putea să meargă către promulgare la Cotroceni, în mod miraculos, a fost reîntoarsă la comisie pentru motive necunoscute”, a declarat Ştefan Pălărie.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.