Cea de-a patra ediţie a campaniei „Modelează viitorul. Printează-l 3D!”a început azi Recomandat

Iniţiativa „Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” continuă în 2022 eforturile pentru accesul elevilor şi profesorilor la competențele digitale reale, contribuind la transformarea tehnologică în școlile din România şi la susţinerea meseriilor viitorului.

Proiectul realizat cu sprijinul ECDL România şi Dedeman, alături de AOAR (Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România) şi în acord cu Ministerul Educaţiei, se axează pe oferirea unor noi perspective pentru învăţământul preuniversitar, inclusiv pentru cel profesional, spre specializări noi, cu foarte mare potenţial de creştere economică. Una dintre aceste specializări este imprimarea 3D, având implicit scopul formării şi adaptării la evoluţia noilor tehnologii. Pentru al patrulea an, elevii se vor acomoda cu meseriile din domeniul fabricaţiei aditive (imprimarea 3D), alături de alte meserii inovatoare.

Prin intermediul campaniei „3DUTECH. Modelează viitorul. Printează-l 3D!”, mai multe şcoli din România devin anual hub-uri de imprimare 3D. La fiecare ediţie 10 licee din ţară sunt dotate cu imprimante 3D performante şi consumabile, iar cel puţin 20 de profesori şi 200 de elevi au oportunitatea să obţină gratuit certificarea recunoscută internaţional ECDL 3D Printing.

Cea de-a patra ediţie a campaniei a fost lansată oficial în cadrul conferinţei online din 21 ianuarie, ora 11:00, aducând în discuţie agenda proiectului de anul acesta, precum şi rezultatele activităţii desfăşurate în liceele din ţară de până acum.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.