O nouă investiție de amploare în sănătatea din Galați Recomandat

Consiliul Județean Galați a aprobat o nouă investiție de amploare în sănătatea gălățenilor. Este vorba despre construirea unei clădiri noi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasă Parascheva” Galați. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 75 de milioane de lei (aprox. 15 milioane de euro), finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Investiții „Mihail Cantacuzino”.

„Vom demola vechea clădire în care funcționează secția de Boli Infecțioase II (Pavilionul B), iar în locul ei vom construi o clădire modernă, cu patru etaje și o suprafață desfășurată de peste 5000 de mp. Noile saloane vor fi mai spațioase, cu 2, 3 sau 4 paturi, și, foarte important pentru pacienți, vor avea grup sanitar propriu. În plus, noua clădire a spitalului va avea și 30 de rezerve cu câte un singur pat pentru pacienții cu patologii puternic infecțioase. Mai mult, conform celor mai noi standarde sanitare, fiecare rezervă va avea un spațiu separat pentru dezinfectarea personalului medical. De asemenea, în noul corp de clădire va fi amenajată, pentru prima oară în istoria acestui spital, și o secție de terapie intensivă.Practic, după finalizarea lucrărilor, având în vedere și pavilonul nou construit acum patru ani, primul de altfel de când funcționează acest spital, Galațiul va avea o unitate medicală de top, care va oferi pacienților condiții bune de tratament”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noul corp al spitalului este deja aprobat pe lista obiectivelor care vor fi finanțate prin Programul Național de Investiții „Mihail Cantacuzino”. Urmează realizarea documentației tehnice pentru construirea noii clădiri.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.