Organe prelevate la Timișoara au fost donate unor pacienți din București și Cluj-Napoca Recomandat

Inspectoratul General de Aviatie al MAI a anunțat luni că organe prelevate pentru transplant, au fost transportate de la Timişoara la Bucureşti cu un elicopter Black Hawk. Un alt transport, catre Cluj-Napoca, a fost realizat pe cale terestră.

Duminică, 16 iunie a.c., o echipă medicală din Bucureşti a fost transportată la Timişoara, cu ajutorul unui elicopter Black Hawk, pentru a preleva organe necesare pentru salvarea a trei pacienţi din Bucureşti şi Cluj-Napoca.
Organele au ajuns în timp util la Bucureşti, ajutând la salvarea şi creşterea calităţii vieţii a doi pacienţi internaţi la Institutul Clinic Fundeni şi la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

Un alt organ prelevat a ajuns la Cluj-Napoca cu o ambulanţă, pentru a fi transplantat la un pacient cu afecţiuni renale.
Împreună, toți cei implicați în executarea acestei misiuni, au format o echipă care a făcut ca drumul de la donator la primitori să fie parcurs fără probleme și în timp util, a precizat Inspectoratul General de Aviatie.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.