Sanatoriul Podriga, consolidat seismic Recomandat

Nou clădire, care face parte din patrimoniul județului Botoșani are o valoare de investiție de4,25 milioane de euro.

În ultima ședință de plen a CJ Botoșani a fost aprobată documentația și indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea seismică a instituției medicale de neuropsihiatrie. Proiectul este finanțat prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, fiind deja inclus în Lista Sinteză a investițiilor ce urmează a fi realizate.

Clădirea sanatoriului îmbogățește patrimoniul județului Botoșani. În baza studiilor efectuate și a realizării Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții, a rezultat o valoare de investiție de 4,25 milioane de euro. În această valoare este inclusă și cota de TVA de 19%, dar și rezerva de implementare pentru ajustarea prețurilor, conform noilor reglementări legale, care este de 25%.

Este un proiect generos, care are ca scop creșterea siguranței pacienților.

Sanatoriul funcționează în Conacul Palade Vasiliu. Conacul a fost construit din cărămidă, în stil renascentist, în 1919. În 1968, clădirea a fost donată Ministerului Sănătății, pentru a se înființa Spitalul de Psihiatrie Podriga, precursorul actualului sanatoriu. Clădirea a fost renovată între anii 1970-1972, iar ulterior a beneficiat doar de lucrări de întreținere curente.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2024 19:18

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.