Prezbiopia smartphone-urilor Recomandat

Tinerii din ziua de azi au tendinta de a-si folosi ochii nu numai pentru studiu pe calculator, ci si pe jocuri si smartphone-uri. Datele clinice arata ca la tineri, mai ales la copii, a crescut si rata miopiei, din cauza expunerii la lumina albastra, emisa de ecranele digitale (cum este calculatorul sau smartphone-ul).

Lumina albastra produce oboseala oculara, ea are tendinta de a minimaliza contrastele si poate declansa sindromul de oboseala oculara digitala, ce se manifesta prin simptome de mancarime, durere la ochi, probleme cu focalizarea.

Mai multe studii sugereaza si faptul ca lumina albastra produce afectiuni grave la nivelul retinei, daca expunerea ochilor la device-uri electronice se face o perioada indelungata de timp. Studiile arata ca oamenii pot suferi de prezbiopie, astigmatism, miopie si degenerare maculara - boli care apar si odata cu inaintarea in varsta.

Expertii au ajuns la concluzia ca prezbiopia smartphone-urilor devine din ce in ce mai frecventa an de an, iar oamenii ar putea fi ingrijorati ca pot avea ochii incetosati.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.