Măsuri de pandemie, pentru începerea anului școlar Recomandat

Comitetul JudeÅ£ean  pentru SituaÅ£ii  de Urgenţă (CJSU) GalaÅ£i a anunÈ›at seria de măsuri ce urmează a fi aplicate de luni, 13 septembrie 2021, zi în care începe ÅŸcoala.

S-a decis ca toate unităţile de învăţământ existente în toate localităţile din judeţului Galaţi să înceapă cursurile scenariul 1 de funcţionare. Școala va începe cu participarea zilnică cu prezenţă fizică a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. Acest scenariu se va păstra atât timp cât incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Dacă se va depăşi incidenţa de 6 la mia de locuitori, se va trece la Scenariul 2, care înseamnă participarea zilnică cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul special, iar totţi ceilalţi elevi vor trece în sistem on-line.

Pe parcursul anului şcolar, scenariile de funcţionare pentru unităţile de învăţământ vor fi actualizate săptămânal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, în funcţie de situaţia epidemiologică stabilită de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.