Campanie de vaccinare anti-COVID în unităţile sanitare Recomandat

Campania de vaccinare a fost demarată în această săptămână, după cum a anunţat preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Au fost configurate în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor 322 de spitale la nivel naţional. 198 sunt spitale care au avut centre de vaccinare funcţionale, o parte dintre ele au în continuare centre de vaccinare active şi sunt 124 de spitale noi care au intrat în acest demers. 

Potrivit dr. Gheorghiţă, în această activitate de vaccinare se pot înscrie şi spitalele private care doresc să îşi imunizeze pacienţii."În această săptămână se vaccinează în spitale din judeţele Ilfov, Botoşani, Alba, Gorj, Timiş şi Caraş Severin. De asemenea, sunt şi spitale care deja au vaccinat persoane internate, pacienţi cu boli cronice, cum ar fi Dolj, Sibiu, Bacău, Călăraşi, Brăila şi inclusiv Municipiul Bucureşti", a precizat Valeriu Gheorghiţă.El a adăugat că, în perioada 14 - 16 mai, la nivel naţional, au fost organizate 29 de evenimente de tip maraton de vaccinare anti-COVID, fiind imunizate în total de peste 60.000 de persoane.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.