Fumatul și bolile cardiovasculare afectează învățatul și memoria Recomandat

Cel mai mare studiu de până acum privind asocierile fumatului respectiv a bolilor cardiovasculare cu declinul cognitiv a scos la iveală că ambele afectează capacitatea de a învăța și de a memora. Peste 70.000 de persoane din întreaga lume au fost studiate, iar cercetătorii au observat că efectele fumatului sunt mai pronunțate în rândul femeilor, în timp ce bărbații sunt mai afectați de bolile cardiovasculare.

Fumatul este asociat cu scăderea funcției de învățare și de memorie la femei, în timp ce bolile cardiovasculare cu scăderea funcției de învățare și de memorie la bărbați. Pe lângă boala Alzheimer, cea mai semnificativă cauză de declin cognitiv, mai sunt și accidentele vasculare cerebrale și alte leziuni vasculare cerebrale care provoacă modificări semnificative ale memoriei, gândirii și comportamentului.

Deoarece studiul a inclus o gamă largă de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 85 de ani, acest lucru a permis cercetătorilor să evalueze relația dintre fumat, bolile cardiovasculare și memoria verbală în cea mai largă gamă de vârstă a studiului, utilizată până în prezent.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.