Doar 30% dintre medicii de familie au optat pentru a participa la campania de imunizare în cabinetele proprii Recomandat

Procesul de vaccinare va începe efectiv din data de 4 mai, urmând ca în cabinetele medicilor de familie să fi administrate vaccinuri de la AstraZeneca şi de la Johnson&Johnson.

Potrivit informărilor publice, a fost elaborată şi instrucţiunea în baza căreia se va desfăşura procesul de vaccinare prin cabinetele medicilor de familie.

Astfel, în cabinetele medicilor de familie vor fi alocate vaccinuri care pot să fie depozitate între 2 şi 8 grade şi, de asemenea, să fie distribuite pe aceleaşi condiţii de temperatură. În acest moment sunt două opţiuni: vaccinul de la AstraZeneca şi vaccinul de la Johnson & Johnson, în funcţie de numărul de doze pe care urmează să fie recepţionate. Vaccinurile şi materialele sanitare, inclusiv trusele de adrenalină preumplute, seringile preumplute de adrenalină, EpiPen-uri vor fi alocate către fiecare cabinet de medicină de familie.

Programările persoanelor la vaccinare nu se vor face prin platforma de programare, ci se realizează pe listele deschise la medicii de familie.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.