Destinația turistică Delta Dunării promovată intens la Târgul de Turism al României Recomandat

Participarea Consiliului Județean Tulcea la Târgul de Turism al României ROMEXPO a fost un succes pentru destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord, a declarat Horia Teodorescu, Președintele Consiliului Județean Tulcea, pe pagina sa de socializare, punctând câteva dintre momentele ”cheie” a acestui demers.

În perioada 15 - 18 februarie, standul județului a fost în centrul atenției vizitatorilor, oferind o varietate de activități și momente artistice.

Tematica acestei ediții s-a concentrat pe educația privind protejarea și conservarea naturii, subliniind importanța turismului durabil și a ecoturismului. Sub sloganul „Județul Tulcea - tradiție în armonie cu natura”, am reușit să evidențiem bogăția și diversitatea peisajelor noastre unice, în contrast cu multiculturalitatea și biodiversitatea specifică județului.

Pe lângă prezentarea ofertei turistice de către cei 26 de reprezentanți ai industriei ospitalității, vizitatorii au avut parte de 19 momente artistice susținute de ansamblurile folclorice tradiționale și grupurile vocale reprezentative ale minorităților etnice din județul Tulcea.

De asemenea, vizitatorii au avut ocazia să deguste preparate tradiționale pregătite de gospodinele din comunitățile locale și să descopere produsele celebre din pește oferite de Deltaica, alături de vinurile dobrogene de la Crama Hamangia și Crama Delta Dunarii.

Promovarea frumuseților deltaice și nord-dobrogene la târgurile de turism, atât la nivel național, cât și internațional, a devenit pentru Consiliul Județean Tulcea o tradiție. Astfel, vom continua să ne asigurăm că Delta Dunării și Dobrogea de Nord rămâne o destinație turistică de referință pentru turiștii români și străini.

Mulțumesc tuturor celor implicați în acest exemplu pozitiv de muncă în echipă, pentru eforturile lor în promovarea tradițiilor, a ofertei turistice și a gastronomiei locale. Prin contribuția fiecăruia, am consolidat identitatea culturală a județului nostru și am sporit notorietatea Deltei Dunării și a Dobrogei de Nord în rândul turiștilor.

În ordinea momentelor artistice, mulțumim deopotrivă: Ansamblului lipovenesc „Juraveli” și Primăriei Jurilovca; Ansamblului tradițional al rușilor lipoveni și Primăriei Sarichioi; Ansamblului folcloric „Dobrogeanca” și Primăriei Ceamurlia de Jos; Ansamblului folcloric „Doina Casimcei” și Primăriei Casimcea; Grupului vocal „Perva Zora” și Primăriei Sulina; Ansamblului de aromâni „Pareia Pilisterlu” și comunităţii de aromâni din București; Ansamblului folcloric „Beștepeanca” și Primăriei Beștepe; Ansamblului „Cununița” și Primăriei Topolog; Ansamblului folcloric „Dorulețul” și maestrului Ștefan Coman; Ansamblului „Dobrogeanca” și Casei de Cultură Sulina; Ansamblului de meglenoromâni „Altona” și Primăriei Cerna; Grupului vocal ucrainean „Rebalka”,Grupului vocal „Sinicika”, Ansamblului „Matrioșca” și Primăriei Crișan; maestrului Mircea Vintilă; Ansamblului folcloric „Slaveanka” și Primăriei Slava Cercheză; Ansamblului folcloric „Flori de cimbrișor” și Primăriei Isaccea.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.