Încă o creșă va fi construită în Galați, cu finanțare de la Guvern Recomandat

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, realocarea financiară a sumei de 10,03 milioane euro între două investiţii din cadrul Componentei 15 - Educaţie din PNRR, pentru construirea a încă cinci creşe mici în patru municipii reşedinţă de judeţ - Sibiu, Galaţi, Piteşti şi Giurgiu - şi în Sectorul 2 al Capitalei, prin încheierea contractelor de finanţare.

Alocarea financiară va fi transferată din bugetul Ministerului Educaţiei în bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

"Obiectivul acestei investiţii este de a creşte capacitatea sistemului de învăţământ pentru serviciile de educaţie timpurie antepreşcolară, în scopul acoperirii necesarului locurilor solicitate la nivelul anului 2022 pentru solicitanţii înscrişi la finanţare", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Componenta 15 - Educaţie din PNRR prevede asigurarea construcţiei şi dotării a 110 creşe care vor deservi aproximativ 4.500 de copii, până la finalul anului 2026.

"În urma apelului de proiecte deschis în perioada 30 iunie - 30 iulie 2022 au fost încheiate 119 contracte de finanţare", se menţionează în comunicat.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.