Proiect educațional la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați Recomandat

Proiectul educațional „Hrănitori pentru păsări”, coordonat de muzeograful Viorica Atodiresei (secția Muzeu), a demarat la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Scopul activității este cunoașterea alimentelor cu care pot fi hrănite păsările pe timpul iernii.

„În timpul lunilor calde ale anului, păsările găsesc cu uşurinţă hrană, atât vegetală, cât şi animală. În schimb, iarna, păsările sedentare suferă adesea de foame, acesta fiind unul dintre cele mai frecvente cazuri de mortalitate naturală a păsărilor care rămân pe timpul iernii la noi în ţară. În căutările lor, ele sunt nevoite adesea să renunțe la hrana din timpul verii şi să caute alte resurse. Este momentul când păsările din jurul nostru pot fi ajutate, construind şi montând hrănitori şi punându-le la dispoziţie o hrană adecvată! Amplasarea hrănitorilor are un rol important în supravieţuirea păsărilor pe timpul iernii” – sunt doar câteva dintre lucrurile care pot fi învățate de copiii participanți.

La o primă lecție au participat 26 copii din clasa a II-a a Școlii Gimnaziale nr.28 Galați (coordonați de învățătoarea Valentina Tanasaciuc), micuții aflând informații despre speciile de păsări care pot fi văzute la hrănitori.

Proiectul se desfășoară până la sfârșitul lunii februarie 2023.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.