Şedinţa de guvern susţinută de copii a venit cu propuneri pertinente Recomandat

21 cop 21 cop

Transportul elevilor să fie în mod real gratuit, iar presiunile asupra autorităţilor locale să crească pentru a elimina amânările existente – aceasta este una dintre propunerile formulate de elevi sub forma unor proiecte de “hotărâri de guvern” şi “ordonanţe de guvern”, susţinute luni dimineaţa într-o “şedinţă de guvern susţinută de copii”. Evenimentul, organizat de guvern în parteneriat cu UNICEF cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copiilor, a permis copiilor să formuleze mai multe cerinţe pentru ca autorităţile să vina în sprijinul lor – de la siguranţa online la relaţia instanţelor şi a poliţiei cu minorii şi până la asigurarea de cabinete şi de asistenţi sociali în teritoriu.
Şedinţa a fost coordonată de Mădălina Turza, consilier de stat şi coordonatorul strategic al asistenţei umanitare din cadrul Departamentului pentru Responsabilitate Socială Comunitară şi Grupuri Vulnerabile, care a asumat rolul de “prim ministru”. La “şedinţa copiilor”, posturile miniştrilor au fost preluate de copii de diverse vârste.
După “şedinţa” propriu-zisă, au avut posibilitatea să intervină, cu mesaje, două eleve din Ucraina, cu un apel la modificarea curriculumului pentru elevii ucraineni care învaţă în România, respectiv unul pentru sprijinirea populaţiei ucrainene afectate de întreruperile de furnizare a energiei electrice, din cauza războiului.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.