Bursele elevilor după regula de 3 simplă! Recomandat

19 lix 19 lix

Mai mulţi părinţi şi elevi au semnalat Edupedu.ro faptul că pe luna septembrie au primit sume sub cuantumul minim pentru bursele de merit, studiu sau performanţă, deşi nicăieri în legislaţie nu este prezentat modul de calcul al acestor drepturi ale elevilor. “În afara burselor sociale, celelalte se plătesc pentru zilele de şcoală, doar bursele sociale se plătesc integral indiferent de numărul de zile de şcoală şi pe toată perioada anului şcolar. Aşa a fost mereu. Nu se dau de anul acesta burse”, explica secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Florian Lixandru, pentru Edupedu.ro. În majoritatea lunilor, elevii primesc mai puţini bani de burse decât nivelul minim stabilit prin Hotărârea de Guvern nr. 1138 / 2022, spune secretarul de stat în ministerul Educaţiei, Florian Lixandru. În doar 2 luni din anul şcolar, martie şi mai, se acordă sumele minime prevăzute de HG, adică 500 de lei, pentru bursa de performanţă; 200 de lei, pentru bursa de merit; 150 de lei, pentru bursa de studiu şi 200 de lei, pentru bursa de ajutor social.
Concret, asta înseamnă că în lunile în care este vacanţă scade valoarea minimă a burselor de merit, performanţă, studiu, profesionale şi bani de liceu.
Secretarul de stat explică şi cum se calculează bursele: “Cu regula de 3 simplă şi se împarte la numărul de zile de şcoală din luna respectivă. Pentru bursa de merit, de exemplu, cuantumul minim de 200 lei se împarte la 30 de zile calendaristice şi se înmulţeşte cu numărul de zile de şcoală din luna respectivă”.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2022 13:19

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.