Birocrația înscrierii la examenul de Bacalaureat ”duduie” zilele acestea Recomandat

Până pe 27 mai, elevii de clasa a XII-a se pot înscrie la examenul de Bacalaureat 2022, potrivit calendarului oficial. Ministerul Educației a trimis inspectoratelor școlare o precizare referitoare la înscrierea candidaților, precizare ce conține cererea-tip de înscriere, dar și cererile de echivalare a probelor de competențe digitale și lingvistice cu recunoaștere internațională.

Potrivit procedurii valabilă și în anii anteriori, toți candidații completează partea I a cererii de înscriere. Candidații care solicită recunoașterea / echivalarea unor probe susținute în anii anteriori / sesiunile anterioare completează partea I și partea a II-a din cererea de înscriere.

Elevii care, în cel puțin una dintre clasele a IX-a – a XII-a, au obținut premii individuale la concursuri / olimpiade școlare internaționale, recunoscute de către Ministerul Educației, la o disciplină inclusă în lista disciplinelor de bacalaureat și care solicită echivalarea probei scrise respective, completează partea I și partea a III-a din fișa-tip.

Elevii care au obținut o certificare cu recunoaștere internațională a competențelor lingvistice și/sau o certificare cu recunoaștere europeană a competențelor digitale și care solicită recunoașterea și echivalarea acestora cu proba C și/sau D, completează cererea de înscriere, precum și o cerere de recunoaștere și echivalare.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.