Conserve de melci şi cremă de trufe din Bulgaria, prune cu nucă, fierte în vin din Republica Moldova, paste bio din Grecia, zacuscă de peşte şi produse apicole de la Brăila, bragă boierească şi bragă GIZANTUL de Galaţi, brânză de Gulianca şi vinuri inedite (cum ar fi vinul “Trei braţe” de la Măcin). Sunt doar câteva din produsele tradiţionale care au făcut deliciul degustătorilor, vineri, în Campusul Ştiinţei din Domnească 111.
Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi a găzduit Festivalul Internaţional pentru produse locale/tradiţionale din zona de SE a Mării Negre, organizat în cadrul proiectului LOC FOOD ("Local development and cross border cooperation in the area of agricultural products and traditional food") – BSB 1101 (www.locfood.eu).
Din partea gazdelor, au vorbit în deschidere: conf. dr. Cezar Bichescu, City managerul municipiului Galaţi şi fost absolvent al SIA, prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, Prorectorul UDJG şi conf. dr. ing. Gabriela Iordăchescu, coordonatorul Proiectului din partea UDJG. Oaspeţii au adresat cuvinte de mulţumire prin: Anastasios Zafiridis, lider partener al Proiectului din Grecia şi reprezentanţi ai producătorilor din Republica Moldova şi Bulgaria.
„Noi urmărim înregistrarea acestor produse pentru certificare europeană, un expert a făcut o primă evaluare şi a selecţionat câteva pe care dorim să le facem cunoscute în toată Europa. Deja brânza cu negrilică, de la Gulianca, de exemplu, este în curs de certificare europeană”, a declarat conf. dr. Gabriela Iordăchescu, coordonatorul Proiectului din partea UDJG. Un Festival similar va avea loc pe 2 iunie la Dobrici, lângă Varna, în Bulgaria.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.
Error: No articles to display